17 inspiráló infotermék design

Ha van valamilyen hasznos tudásod, amiből infoterméket készítenél, akkor ahhoz nagyon jól jön pár inspiráló és a tömegmegjelenéstől élesen eltérő infotermék design.
A tudásodat nagyon sok formában kiadhatod, pl:
[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”1.png” width=”” alignment=”center”]

  • Magazin / e-magazin
  • Könyv / e-book
  • Munkafüzet
  • Szoftver
  • CD / DVD
  • Összetett infotermék csomag
  • Havidíjas tagság

[/bullet_block]
Mindegyikben közös, hogy be is kell csomagolni valahogy. Akár virtuális formában álmodod meg (tehát az egész nem lesz több, mint egy illusztráció a weboldaladon), akár legyártod.
Ebben a cikkben mutatok ilyet is és olyat is a gyűjteményemből.

 

A szőrös mesekönyvnek álcázott portfolió

Infotermék designEgy itthoni média cég adta ki egyszer az éves porfoliójáról készített vaskos kis mappát tigrismintás szőrborítással. Az egész megjelenése és beltartalma egy mesekönyv stílusát idézte.
Szerinted mennyire volt feltűnő egy multis marketingigazgató asztalán a sok unalmas, öltönyös stockfotós üzleti mappa között? Hát eléggé.

Exkluzív magazin fémtokban úriembereknek

gentlaman magazin infotermék designA Gentleman magazin első számát adták ki ebben a designos fém tokban. A régi magazinjaimat általában egy idő után kidobom, de ez mindig megmenekül minden nagytakarításkor, mert olyan menő.

Kinyitható DVD tok

Anthony Robbins infotermékTony DVDHa unod az 50 Ft-os fekete, kopogós műanyagba pattintott DVD-t, akkor ez a Te pályád.
Gyönyörű, kihajtható DVD tok, melynek belső borítója is van, ahova egy óriási, több ezer fős rendezvény hangulatképét nyomtatták. Nagyon minőségi a kivitelezése, és elfér benne egy CD és egy DVD is.

Garantált kíváncsiságot keltő arany CD + könyv

arany infotermékEgy aranybefektetéseket népszerűsítő infotermék kapta ezt az ötletes designt.
A CD egy teljesen üres, fényes arany borítású tokban kapott helyet. Ha kitetted bárhol az asztalra, akkor garantáltan megkérdezték, hogy „Mi ez?” és már kezdhetted is mondani a sales dumát.
A csomagban még egy szintén teljesen arany borítású, felirat nélküli kis könyvecske is helyet kapott, amit akkora méretben nyomtattak, hogy beleférjen a CD tokba. Így nagyon figyelemfelkeltő és egyben kompakt infotermék lett.

Exkluzív pendrive díszdobozban

pendriveEgyre népszerűbb a pendrive-os infotermék kiadás, mivel már egyre több gépben nincs CD olvasó. Drágább ugyan, de rugalmasabb, mivel a tartalma később is módosítható (ellentétben a lemezekkel).
Van egyszerű műanyag, gravírozható fémházas vagy bármilyen figura alakú pendrive is és mindegyiket fel lehet dobni egy exkluzív díszdobozzal is. Szóval nagyon sok módon kombinálhatóak. Példák:

 

Panorámaborítós mappa

obm_1Íme egy saját szerzemény az egyik régebbi tanfolyamomról.
obm_3Ez egy úgynevezett panorámás gyűrűskönyv, aminek az elejébe és az oldalába becsúsztatható egy-egy méretre vágott grafika (lásd kép jobbra).
Rendkívül praktikus, mert a külső íveket és a beltartalmat szinte bármelyik fénymásoló szalonban megcsinálják neked. Könnyen cserélhető minden eleme, ha módosítanád az anyagot, vagy ha találtál egy elírást mondjuk a 72. oldalon (próbáld meg ugyanezt spirálozott, vagy könyv kötött mappával 🙂 ).

Díszdobozos CD + DVD csomag

Tony Robbins DVDNagyobb kaliberű információ áradatot így kell kulturáltan becsomagolni.
rel_2
Van ebben az Anthony Robbins által kiadott exkluzív dobozban 4 audio CD, 5 DVD, egy zenei CD és egy kis munkafüzet is. Mindez szépen bepattintva egy kemény kartonból készült díszdobozba. Nagyon igényes és gazdagon megpakolt információ áradatot kapunk.

Virtuális szoftverdoboz

instantEgy menő, havidíjas közösségi marketinghez használható Instant Social Anarchy nevű szoftvert adtak ki ilyen designnal.
Az eddig felsorolt termékekkel ellentétben, ez csak virtuális illusztráció formájában létezett, de annak elég jó lett. Különlegessége, hogy egyszerre feltűnő, harsány és meghökkentő a cucc csomagolása. Vitték is mint a cukrot.

Összetett infotermék csomag

turnkeyLegyen szó valamilyen otthon elvégezhető komplett szakmai kurzusról, vagy összetett szoftver csomagról, biztos, hogy ilyen csomagolásokkal fogják illusztrálni.
Ilyen profi infotermék design grafikákat egyébként már magad is készíthetsz az alábbi szoftverekkel (minimális grafikai tudás azért kell hozzá):

Ezek lényege, hogy csak 2 dimenzióban kell tervezned, és minden 3D hatást, doboz, CD vagy DVD megjelenést pedig a szoftver készít el szinte pillanatok alatt.
Itt van pár további design példa:

Most már bátran nekiállhatsz a saját tudásodat becsomagolni valamelyik fenti látványos és ötletes design alapján. Hajrá!

tamas

Picture of Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás vagyok és 9 éve foglalkozom online marketinggel és vállalkozásfejlesztéssel. Ezidő alatt több tucat vállalkozás elindításában és felfuttatásában vettem részt itthon és külföldön is. Irányítottam félmillió dollár értékű weboldalakat, voltam nemzetközi társkereső iroda marketing vezetője, és gyakori, hogy marketing rendszereim akár 35 millió forinttal is növelik ügyfeleim bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretnél, dolgozzunk együtt!