6 könyv, ami megváltoztatta az életem - Válogatás Várhegyi Tamás könyvespolcáról

6 könyv, ami megváltoztatta az életem – Válogatás Várhegyi Tamás könyvespolcáról

Mióta megjelent az első saját könyvem, azóta minden kicsit ekörül forog. De meg akartam írni azt is, hogy engem mi vitt el idáig. Milyen könyvek voltak nagyon nagy hatással rám az életem során emberileg és anyagilag is.

Jöjjön 6 könyv, ami nagy hatással volt rám. Az  5. egyenesen sorsfordító volt az életemben.

Nem könnyű kiválasztani 6-ot, abból a kb. 500 könyvből, amit mára elolvastam, mert mindegyik adott valami értékeset. De kétség kívül voltak forradalmi könyvek.
Tudod, olyanok, amik elolvasása után nem tudsz aludni, amik alapvetően elültetnek valamit a fejedben, amiken utána hónapokig pörög az agyad.

Nekem ez volt az a 6 könyv, amiket 3 kategóriara bontottam: gondolkodásmód, pénz és online biznisz:

Gondolkodásmód

Először gondolkodásmódról, életről és célokról szóló könyvekbe zuhantam bele. Ez kb. 20 éves koromban lehetett
Ezek alapművek. Ne kezdj bele stratégiákat tartalmazó könyvekbe, amíg a fejedben nincs rendben minden alapdolog arról, hogy egyáltalán mit is akarsz és hogyan is akarod azt az élettől.
Ajánlott könyvek ehhez:

1. Keith Ellis – A csodalámpa

Ez volt az első önfejlesztő könyv, amit egy kedves barátom nyomott a kezembe.
Addig abszolút nem olvastam semmit, mert az iskolai kötelező olvasmányok miatt durván megutáltam az olvasást. Egyrészt mert baromságokat olvastatnak ott az emberrel, más részt mert kötelező volt. És én semmit nem szeretek, ami kötelező. (Mára nincs is túl sok ilyen az életemben).
Szóval ezzel a könyvvel szerettem meg újra az olvasást, ami nagyon hasznosnak bizonyult.
Nagyon jó gondolatokat ad célkitűzésről, és arról, hogy hogyan juthatsz el oda, ahova menni akarsz.

2. Anthony Robbins – Határtalan siker

Tony a személyiségfejlesztő szakma csúcsa. Ez a könyve leírja az emberekben rejlő potenciál kiaknázását.
Ötvöz számtalan tudományterületet és ebben a könyvben olvastam először a sikerről úgy, mint egy rendszerről, ami összefoglalja a gondolkodásmódodat, az egészségedet, az energiaszintedet, és azt, hogy hogyan győzd le a korlátaidat. És mindez elképesztően összefügg.
Figyelmeztetlek, hogy nem egy könnyű nyári regény. Számíts rá, hogy akarnod kell végigolvasni. De megéri.
Én a könyv olvasása után többször is kimentem élő Tony tanfolyamokra Londonba, Rómába és az USA-ba is és élőben hallva a gondolatait/stratégiáit még fantasztikusabb.

Pénzügyi intelligencia

A következő terület, amit az életemben ki akartam alakítani, az a pénz. Pénz ugyanis szinte mindenhez kell.
Úgy voltam vele, hogy vagy 40 évig pénzkeresés függő leszek és úgy kapaszkodok majd a fizetésbe és a csekkekbe, mint Silvester Stallone a Cliffhanger című filmben a hegymászó kötélbe, vagy megoldom ezt még életem elején egyszer és mindenkorra és akkor nem lesz vele gond.
Mára sejtheted, hogy az utóbbit választottam.

Ehhez azonban le kellett küzdenem nem kevés tévképzetet, félelmet és régi beidegződést a pénzről. Ezek a könyvek segítettek:

3. Robert T. Kiyosaki – Cashflow négyszög

Ez a könyv bemutatja a pénzügyileg különböző világnézetű emberek csoportjait. Vannak ugyanis:

  • Alkalmazottak
  • Egyéni vállalkozók
  • Cégvezetők
  • Befektetők

Ez a Cashflow négyszög négy negyede. Ezeknek az embereknek a pénzhez való hozzáállásuk és anyagi lehetőségeik elképesztő módon különböznek.
Érdemes megtanulnod ezek játékszabályait, hogy tudd hova tartozol most és hova akarsz tartozni hosszútávon.

4. Bodo Schafer – Út az anyagi függetlenséghez

Ilyen témában hihetetlen sok szar könyv van, ami tele van bullshittel, de ez egy igazi kincs a sok szemét között.
Remek stratégiákat ad arra, hogy hogyan építsd a karriered olyan dologra, amit szeretsz és abból hogyan növeld meg drámaian a jövedelmed.
Számíts rá, hogy ez nem egy mai könyv, de annyira aktuális, hogy mintha csak ma írták volna. Nekem csak abból tünt fel, hogy régen íródott, hogy a szerző német márkáról beszél, amit már kb. ezer éve megszüntettek.

 

Online business

Amikor már tisztába kerültem a pénzcsinálás sikerelveivel, ki kellett gondolnom, hogy miből fogom megcsinálni.
Sok sok utat kipróbáltam: az alkalmazotti létet, egyéni vállalkozást, cégvezetést, MLM-et, tőszdézést, stb. de mindent felülmúlt az online bizniszben rejlő potenciál.
Ezekből a könyvekből szedtem össze az alapokat:

5. Tim Ferris – 4 órás munkahét (KÖTELEZŐ)

Mielőtt ezt a könyvet olvastam, nagyon sok fenntartásom volt a sikerről, mégpedig azért mert mindenhol máshol a meggazdagodást valamilyen hihetetlen nehéz és fáradtságos munkának írták le. Olyannak, ahol 10 évig napi 14 órát kell dolgozni és, ahol beáldozod az életed, hobbid, barátaid, családod és vérrel verejtékkel rakod össze a sikert.
Ez engem sokáig visszatartott és kerestem a jobb utat, amit itt meg is találtam.
Tim gondolkodásmódja radikálisan más és fordítva áll az élet-munka viszonyhoz. Azaz először megtervezi az életét és ahhoz igazítja a pénzcsinálási tevékenységet. Automatizál, kiszervez és folyamatosan azon gondolkodik, hogy hogyan limitálja a minimumra a szükséges munkatevékenységet.
Hát ez kellett nekem!
Amikor ezt elkezdtem megvalósítani az életemben, akkor nagyon durva változások jöttek. Elkezdtem sokkal kevesebb munkával, sokkal többet keresni.

6. Russell Brunson – Dotcom Secrets

Russell egy fiatal, laza amerikai internet milliomos, akivel volt alkalmam személyesen is találkozni. Amikor kint voltam nála az USA-ban teljesen lenyűgözött, amit összerakott és, amilyen logikával összerakta. Hihetetlen jó logikája és rendszerlátása van. Képes forrradalmian új prespektívából kitalálni dolgokat. Megmutattuk neki az egyik biznisz ötletünket és 5 perc alatt felrajzolta egy táblára, hogy abban hol van az 1 millió dolláros potenciál. Nekem az állami is leesett tőle.
Mai napig sok szempontból példaképnek tekintem.
A könyve egyenlőre csak angolul érhető el. Ha nem tudsz angolul, villámgyorsan tanulj meg.

 

Ajánlom, hogy olvasd e la fenti könyveket Te is, mert a Te életedre és karrieredre is bombasztikus hatással lehetnek!

 

Végezetül had ajánljam figyelmedbe két saját könyvemet, amiket együtt már többezren olvastak:

Várhegyi Tamás – Első Milliód az Interneten

Hogyan lettem bukott diákból 2 év alatt egy félmillió dollár értékű online vállalkozás vezetője és akkor még mindig csak 27 éves voltam
Az élet túl rövid ahhoz, hogy egy íróasztal mögött éld bezárva.
Ismerd meg inkább az internet nyújtotta szabadságot és az automatikus jövedelemszerzés módjait.

 

 

Várhegyi Tamás – Önműködő Vállalkozás az Interneten

Hogyan lett egy félmillió dollár értékű online vállalkozás ÖNMŰKÖDŐ?
Hogyan lettek útközben Fülöp-szigeteki asszisztensei, svájci cégvezetője, új-zélandi cége, amerikai rendszergazdája és MILLIÓS passzív jövedelme úgy, hogy nem kellett elhagynia Magyarországot?

 

 

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás vagyok és 9 éve foglalkozom online marketinggel és vállalkozásfejlesztéssel. Ezidő alatt több tucat vállalkozás elindításában és felfuttatásában vettem részt itthon és külföldön is. Irányítottam félmillió dollár értékű weboldalakat, voltam nemzetközi társkereső iroda marketing vezetője, és gyakori, hogy marketing rendszereim akár 35 millió forinttal is növelik ügyfeleim bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretnél, dolgozzunk együtt!