Hogyan dolgozz szabadon akárhol és akármikor?

Hogyan dolgozz szabadon akárhol és akármikor?

 

Az online vállalkozói világ talán legtöbbet reklámozott előnye a technológia által nyújtott szabadsága, vagyis annak a lehetősége, hogy szabadon dolgozhatsz akárhol és akármikor, csak internet kell hozzá.

Ez az előny nem csak az online vállalkozóké, úgyhogy most jöjjön 4 lehetőség, amivel te is megteremtheted saját szabadságodat. Természetesen a 4. pontban már magam felé hajlik a kezem és bemutatom, hogy hogyan adhat neked szabadságot egy online vállalkozás indítása.

 

1. Legyél szabadúszó

Tipikusan szabad életmódot élhetnek a sikeres grafikusok, szövegírók, online marketingesek, esetleg könyvelők.
Sőt mostanra már kiszerveznek call centereseket, beszerzőket is olyan cégek, ahol erre nyitott az alkalmazó. Itt simán a kezedbe nyomnak egy laptopot meg egy mobilt aztán végezd a munkád, ahol akarod. Olyan cégről is tudok, aminek az irodája akkora, hogy be sem férne minden alkalmazottjuk, és most egy három betűs multiról beszélek, nem egy sufni Bt-ről.
Szóval jól kell választanod munkakört, céget, vagy tevékenységet, és már tied is az áhított szabadság.

Kell hozzá:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

 • Laptop-Internet
 • Nyitott, rugalmas alkalmazó cég vagy megfelelő vállalkozás
 • Megfelelő munkakör
 • Rugalmas ügyfelek/partnerek, akik nem várnak el sok személyes jelenlétet.[/bullet_block]

Időről-időre persze elkerülhetetlen, hogy felbukkanj a földgolyó egy-egy konkrét helyén valami miatt. Pl: meetingelj, aláírj, eljárj egy hivatalban vagy ügyvédnél, de mára ezek is rugalmasabbak. A FedEx, a Skype vagy egy általános meghatalmazás az ügyvédednek/könyvelődnek nagymértékben tudja csökkenteni az ilyen alkalmakat.

A legjobb szabadúszókat (freelancereket) gyüjtő oldalak: Freelancer.com, Odesk.com, Elance.com, Guru.com.

 

2. Kezdj el tőzsdén kereskedni

kereskedesEz szintén bárhol a világon végezhető elfoglaltság. Némileg igazodni kell ugyan az egyes tőzsdék nyitvatartási idejéhez, de szinte mindig találni olyat, ami nyitva van. Emiatt rendkívül csábító pénzkereseti forma és sok világcsavargót vonz. De el kell mondjam, hogy az évek során rengeteg kiégett „traderrel” találkoztam, akik gyorsan elfüstölték a kezdőtőkéjüket, aztán az „újrakezdő” tőkéjüket mégegyszer.

Tanulság, hogy ha ilyen tevékenységből szeretnél sikeres lenni, az nagyfokú önfegyelmet igényel és képesnek kell lenned az érzelmeidet (kapzsiság, félelem) teljes mértékben kontrollálni. Ezek hiányában inkább keress mást. Kell hozzá:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

 • Laptop-Internet
 • Bróker számla
 • Komolyabb kockáztatható kezdőtőke (nem a rezsipénz)
 • Tőzsdei kereskedési ismeretek[/bullet_block]

 

3. Csatlakozz egy network marketing hálózathoz

Ezeknek is megvan a bizonyos fokú szabadsága, bár ezen a téren itthon még mindig sok a heti termékbemutatón, meg a beszervezősdi továbbképzésen való kötelező jelenlét. Ami jelent némi kötöttséget, de mindjárt jobb, mint a 9-től 18-ig robot.

Ha nagyobb fokú szabadságra vágysz, akkor keress online MLM-et. Itt konkrét cégeket nem fogok ajánlani, de a javasolt kritériumaimat azért leírom neked: [bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

 • Fontos, hogy ne igényeljen élő jelenlétet: Ne kelljen sehova bemenni, se regisztrálni, se bemutatózni. Ezek menjenek online (webinárium, Skype, stb.)
 • A termék ne legyen fizikai termék (vagy legyen megoldva az automatikus terjesztése), pl: letölthető dolgok, szolgáltatások, stb.
 • Legyen globális jelenléte: Ez előny lehet, ha világcsavargónak akarsz felcsapni vagy vannak külföldi ismerőseid, ahol szabadon terjesztenéd az MLM igét.
 • Legyen legalább 1-2 éves múltja: Mivel az ilyen rendszerek elég csábítóak és nagy tömegek átverésére is alkalmasak ezért nem árt vigyázni. Ha tegnap alakult egy Offshore cég neve alatt és nem látod, hogy miből lesz bevétele (a csatlakozási díjakon felül), akkor átverés/pilótajáték gyanús és tipli van onnan. [/bullet_block]

Kell hozzá:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

 • Megbízható Network marketing cég
 • Minimális kezdőtőke
 • Sok nyitott ismerős
 • Értékesítői attitűd
 • Kitartás[/bullet_block]

 

4. … és a legjobb ötlet a végére: Online Vállalkozás Indítása

online vállalkozás indítása egy parkban ülveMeglepő módon utoljára hagytam a saját pályámat. Az első három csak olyan kötelezően említendő dolog a tárgyszerűség kedvéért, de az igazi szabadságot szerintem továbbra is egy online vállalkozás indítása képes megadni. Előnyei:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”1.png” width=”” alignment=”center”]

 • Online vállalkozást szinte bármilyen tevékenységből tudsz faragni, nem csak a klasszikus szabadúszó tevékenységekből, mert elmondhatod a gondolataidat a világnak egy weboldalon, videóban vagy egy digitális termékben.
  Láttam én már karate edzőt vagy jóga tanárt a Youtube-on, autószerelőt blogon, háziasszonyt online receptet kiadni, pedig egyik eredeti tevékenység sem rugalmas, de az internettel azzá tették.
  A dolgok virtualizálásáról  itt bővebben írok: Hogyan virtualizáld online vállalkozásodat 4 lépésben?
 • Nincs komoly kockázata. Pénz nélkül is elkezdheted, és a belefektetett időben pedig tanulsz és tapasztalatot gyűjtesz. Úgyhogy nehéz veszteni rajta.
 • Nem mások cégét, hálózatát, termékét építed, mint egy MLM-ben, hanem a sajátodat.[/bullet_block]

Kell hozzá:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

 • Internet
 • Alapfokú számítógépes ismeretek
 • Nem árt még az alapfokú angol nyelv sem. [/bullet_block]

Ha meggyőzött a dolog, de nincs elképzelésed az indulásról, akkor itt olvass tovább: 6 kérdés a témaválasztáshoz online vállalkozás indítása előtt

tamas

Picture of Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás vagyok és 9 éve foglalkozom online marketinggel és vállalkozásfejlesztéssel. Ezidő alatt több tucat vállalkozás elindításában és felfuttatásában vettem részt itthon és külföldön is. Irányítottam félmillió dollár értékű weboldalakat, voltam nemzetközi társkereső iroda marketing vezetője, és gyakori, hogy marketing rendszereim akár 35 millió forinttal is növelik ügyfeleim bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretnél, dolgozzunk együtt!