4 dolog, amit bizonyítanod kell a látogatónak az online értékesítés előtt

4 dolog, amit bizonyítanod kell a látogatónak az online értékesítés előtt

 

Egy weboldalon nem elég egy lenyűgöző megoldást prezentálni a látogatóknak. Fontos, hogy bizonyítékokkal is szolgáljunk, hogy a kételkedő gondolatokat elhessegessük a fejekből, és sikeres online értékesítés legyen belőle.

Nagyon fontos statisztika, hogy az emberek több, mint 74%-a nem bízik abban, amit egy weboldalon olvas. Erről a 10 Életmentő Statisztika Online Vállalkozás Indításhoz című cikkemben bővebben írok.

Nézzük végig, hogy miket kell bizonyítanod:

 

1. Működik-e?

Az internet a minőségi tartalom és megbízható cégek mellett mindig is tele volt szeméttel és átveréssel is. Ez sajnos a szabad közeg mellékhatása és nagyfokú bizonytalanságot eredményez a látogatók fejében arról, hogy vajon helytálló-e egy weboldalon található ígéret.
A megoldásod jellegétől függően ezt sokféleképpen bizonyíthatod. A legfontosabb a hitelességed megteremtése, például:

[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

  • Ha cégeknek adsz cégvezetési tanácsot, akkor mutass be esetpéldákat, amik működtek.
  • Ha párkapcsolati tanácsokat adsz, akkor magyarázd meg, hogy milyen problémákon és hogy tudsz segíteni.
  • Ha sikeres tőzsdei befektető vagy, akkor közölj grafikonokat az eredményeidről.

[/bullet_block]

 

2. Működött-e ez már előttem valakinek?

Kitalálhatod te a világ legjobb fogyókúráját, tőzsdei stratégiáját vagy éppen marketing csodaszerét, de ha az még senki ember fiának nem működött, akkor az emberek tartózkodni fognak tőle. Levezetheted te bármilyen logikával elméletben, az emberek akkor sem akarnak majd kísérleti nyulak lenni.

Ennek elkerülése érdekében szolgáljunk olyan bizonyítékokkal, amik megmutatják, hogy itt bizony egy elégedett, boldog és népes vevőtáborhoz csatlakozhat. Olyanokhoz, akiknek a mi segítségünkkel pozitív irányba változott az élete.
Lehet ez egy névvel (és esetleg fényképpel) ellátott rövid, pozitív visszajelzés a vásárlóinktól vagy akár egy sikertörténet egy ügyfelünk tollából.
Ha WordPress oldalad van, akkor a Testimonials by WooThemes WordPress bővítmény nagy segítségedre lehet ezek menedzselésében.

Érdemes aktív kapcsolatot tartani a vevőkkel és minél több pozitív vevővéleményt begyűjteni. Két-három jó vevővélemény és siker sztori a weboldalon csodákra képes.

Példa:

Vevővélemény online értékesítéshez

Ha most indítottad a weboldalad és nincs még ügyfeled, akitől lehet ilyet kérni, akkor biztosíts ingyenes hozzáférést pár embernek cserébe pedig kérj visszajelzést, amit felhasználhatsz.
Mi egy időben egy új online szoftveres weboldalhoz voltunk bajban a vevővéleményekkel, addig amíg nem találtunk egy fórumot, ahol béta tesztelőket lehetett toborozni. Adtunk ott pár embernek ingyen hozzáférést és ígértünk a  rendszerhez 50-100 USD értékű licencet és máris volt kitől visszajelzést kérni.
Ha fizikai terméked van, akkor keress az ismeretségi körödben potenciális érdeklődőket, adj nekik terméket ingyen visszajelzésért cserébe.

 

3. Működni fog-e nekem is?

Ha megválaszoltuk az első két bizonytalanságot tükröző kérdést, akkor még mindig ott fog bujkálni a kétely a fejekben, hogy konkrétan a látogatónak működni fog-e.
Tegyük fel, hogy marketing tanácsokat adsz az interneten és az eddigi bizonyítékaid csupa sikeres és nagy nevű cég vezetőitől származnak vagy róluk szóló esetpéldákat tartalmaznak.
Ekkor jogosan hiheti azt egy kezdő vállalkozó, hogy neked más a célcsoportod, nem ő és csak a nagy cégekhez értesz. Esetleg feltételezheti, hogy drága és csak nagy cégeknek működő marketing tanácsokat fogsz adni.
Ha ez így van és szándékosan ilyen az oldalad és tényleg csak a nagy halakat akarod kifogni, akkor az is rendben van. De ha nem, akkor mutass be átlagos képességű vevőket, kezdő vállalkozókat, akiknek sikerült elérnie bizonyos eredményeket. Ez nagyon megdobhatja az online értékesítésed volumenét.

 

4. Egyszerűen fog-e működni?

Miután bemutattál az olvasónak egy „utópisztikus” helyzetet vagyis a megoldást, amit ígérsz, általában a fejekben az a kifogás jelenik meg, hogy egy ilyen klassz előnyt csak valamilyen nehéz, fáradtságos, költséges és bonyolult módon érhet el.
Ezt a kifogást, azonnal kezelned kell, különben az online értékesítésed látja kárát. Kezelheted például oly módon, hogy egy szemléletes ábrával bemutatod, hogy milyen egyszerű a folyamat. Az alábbi példák remekül szemléltetik az egyszerűséget (klikk a képre a nagyításért:

Esetleg lépésről-lépésre haladó útmutatót teszel a termék mellé és máris kész van. Például: [bullet_block style=”size-16″ small_icon=”9.png” width=”” alignment=”center”]

  • Ha táplálék kiegészítőről van szó, akkor hányat kell, szedni, mikor és meddig
  • Ha tőzsdei kereskedést oktatsz, akkor adj útmutató az alapoktól az éles kereskedésig lépésről-lépésre
  • Ha időgazdálkodási tréninget árulsz, akkor csinálj kis noteszt előre tervezett lapokkal, amit az embereknek csak ki kell tölteni a napirendi pontjaikkal.

[/bullet_block]

Ha a megoldásod ennél sokkal bonyolultabb, akkor dolgozz rajta, hogy egyszerűbb legyen mert az emberek az egyszerű dolgokat szeretik.

Most pedig menj és építsd be a weboldaladba a fenti négy bizonyítékot, mert a bizonyítékok a sikeres online értékesítés fontos alapkövei. Meglátod majd az eredményeidben is.

tamas

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás vagyok és 9 éve foglalkozom online marketinggel és vállalkozásfejlesztéssel. Ezidő alatt több tucat vállalkozás elindításában és felfuttatásában vettem részt itthon és külföldön is. Irányítottam félmillió dollár értékű weboldalakat, voltam nemzetközi társkereső iroda marketing vezetője, és gyakori, hogy marketing rendszereim akár 35 millió forinttal is növelik ügyfeleim bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretnél, dolgozzunk együtt!