VIDEÓ: Daniel Pink és az emberi motiváció rejtélye

VIDEÓ: Daniel Pink és az emberi motiváció rejtélye

 

Daniel Pink bemutatja, hogy a klasszikus anyagi ösztönzők miért nem úgy működnek , ahogy hisszük és mit kéne tenni helyette.

 

Az utóbbi pár év emberi ösztönzésének vizsgálata után Dan Pink bátran ki mer jelenteni, hogy az anyagi ösztönzők sok esetben nem, hogy növelik a teljesítményt, hanem egyenesen rontják azt.
Valójában a pénzjutalom csak akkor működik, ha a feladat szabályai egyszerűek és a cél világosan látható. Ha akár csak a legkisebb mértékű gondolkodásra vagy kreativitásra szükség van, akkor már nem működik. Azért nem mert a jutalom igazából leszűkíti a fókuszunkat, korlátozva a lehetőségeinket.

Tehát a rutinjellegű, szabályalapú, bal agyféltekés munkákat bátran ösztönözheted jutalommal de az inkább jobb agyféltekés, kreatív, koncepció alapú képességeket nem.

Márpedig a problémák, melyekkel manapság szembenézünk olyanok, melyeknek a szabályok ködösek. A megoldás, ha egyáltalán létezik, meglepő, nem nyilvánvaló és sok kreativitást igényel. Szóval jobb agyféltekés.

Úgyhogy erősen újra kell gondolnunk az emberi motiváció bevett gyakorlatát a vállalkozások világában.

[feature_box style=”1″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]

Daniel Pink

Daniel PinkBestseller író és előadó.

Magyarul eddig megjelent könyvei:

– A megújult elme

– Johnny Bunk kalandjai

– Motiváció 3.0

Itt tudhatsz meg róla többet: www.danpink.com[/feature_box]

tamas

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás

Várhegyi Tamás vagyok és 9 éve foglalkozom online marketinggel és vállalkozásfejlesztéssel. Ezidő alatt több tucat vállalkozás elindításában és felfuttatásában vettem részt itthon és külföldön is. Irányítottam félmillió dollár értékű weboldalakat, voltam nemzetközi társkereső iroda marketing vezetője, és gyakori, hogy marketing rendszereim akár 35 millió forinttal is növelik ügyfeleim bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretnél, dolgozzunk együtt!